In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protecria vierii private in sectorul comunicatiilor electronice OPEXIM SRL este obligata sa administreze in conditii de siguranta şi doar in vederea realizarii scopurilor precizate, datele personale furnizate de Client.
Aceste date vor putea fi dezvaluite insa fara consimtamantul dumneavoastra autoritatilor competente în scopul prevenirii, investigării, depistării sau urmăririi penale a infracțiunilor, sau al executării sancțiunilor penale, inclusiv al protejării împotriva amenințărilor la adresa siguranței publice și al prevenirii acestora (domeniu care este reglementat de Directiva (UE) 2016/680).

Conform dispozitiilor Legii nr.677/2001, Clientii OPEXIM SRL au urmatoarele drepturi:
1. dreptul la informare (art.12);
2. dreptul la acces la date (art.13);
3. dreptul la interventie (art.14) - dreptul de a solicita gratuit operatorului de date urmatoarele:
a. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;
b. transformarea datelor personale nelegale în date anonime;
c. notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si b);
4. dreptul la opozitie (art.15);
5) dreptul de a se adresa justitiei (art.18);
6) dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25);

Restrictionarea colectarii sau utilizarii datelor personale se poate realiza astfel:
- in momentul completarii unui formular pe website, prin bifarea optiunii conform careia nu sunteti de acord cu procesarea datelor dumneavoastra in scopuri ce tin de publicitate si marketing;
- in cazul in care ulterior ati permis utilizarea datelor personale in scopuri de publicitate si marketing, veti putea schimba optiunea prin modificarea setarilor din site.

In vederea remedierii erorilor ce tin de acest domeniu sau pentru orice alta tema, va rugam sa ne transmiteti cererea dumneavoastra completand formularul Sugestii si Reclamatii sau scriindu-ne la adresa office@opexim.ro